Yle Teksti-TV | Sivu 810.4
VIIKKOMAKASIINI 4/10 PIHLAJANMARJA, HAPAN VAI HERKKU? Hyvin esikäsitellyistä pihlajanmarjois- ta voi valmistaa hilloja, mehua tai marmeladia ja käyttää puolukan tavoin vaikkapa puurossa. Marjat soveltuvat myös kuivattavaksi. Kuivattua ja jauhettua marjaa voi sekoittaa vaikkapa puuroon, leipätaikinaan, smoothieen tai jogurttiin. Pihlajanmarja sisältää sorbitolia, joka saattaa aiheuttaa joillekin vatsan- kivistystä. Siksi aluksi kannattaa kokeilla pienillä määrillä. Pihlajanmarjalla voi vaikkapa höystää omenapiirakan tai omenasoseen, jolloin pihlajanmarjasta saa tuttuun herkkuun uuden, pikantin makulisän. Lisää ruokavihjeitä s. 811 >>>
Kotimaa | Ulkomaat | Talous | Urheilu | Svenska sidor | Teksti-TV | Yle.fi | YLE Uutiset
Kuvaversio | Palautetta Teksti-TV:lle | Tietoja Teksti-TV:stä