Yle Teksti-TV | Sivu 810.2
VIIKKOMAKASIINI 2/10 PIHLAJANMARJA, HAPAN VAI HERKKU? Pihlajanmarjan makua kannattaa testata eri puista, sillä marjojen happamuus vaihtelee. Vierekkäisetkin puut voivat tehdä erilaista makua marjoihin. Jalos- tettu makeapihlaja tuottaa makeimmat marjat, mutta puu ei ole kovin yleinen. Mutta miksi nähdä vaivaa voidakseen syödä pihlajanmarjaa? Ellei vaihtelun- halu riitä syyksi, voi ajatella myös pihlajanmarjan hyviä ravintoarvoja. Elintarvikkeiden kansallinen tietopank- ki www.fineli.fi kertoo, että pihlajan- marja sisältää runsaasti vitamiineja ja kuituja. Esimerkiksi C-vitamiinia siitä saa rutkasti enemmän kuin vastaavasta määrästä appelsiinia. Pihlajanmarjoissa on merkittävästi karoteenia, joka elimistössä muuttuu A-vitamiiniksi.
Kotimaa | Ulkomaat | Talous | Urheilu | Svenska sidor | Teksti-TV | Yle.fi | YLE Uutiset
Kuvaversio | Palautetta Teksti-TV:lle | Tietoja Teksti-TV:stä