Yle Teksti-TV | Sivu 810.2

hyppää suoraan sisältöön
Edellinen sivu | Edellinen alasivu | Seuraava alasivu | Seuraava sivu

      VIIKKOMAKASIINI               2/10
        PIHLAJANMARJA, HAPAN VAI HERKKU?
 
 Pihlajanmarjan makua kannattaa testata
 eri puista, sillä marjojen happamuus
 vaihtelee. Vierekkäisetkin puut voivat
 tehdä erilaista makua marjoihin. Jalos-
 tettu makeapihlaja tuottaa makeimmat
 marjat, mutta puu ei ole kovin yleinen.
 
 Mutta miksi nähdä vaivaa voidakseen
 syödä pihlajanmarjaa? Ellei vaihtelun-
 halu riitä syyksi, voi ajatella myös
 pihlajanmarjan hyviä ravintoarvoja.
 
 Elintarvikkeiden kansallinen tietopank-
 ki www.fineli.fi kertoo, että pihlajan-
 marja sisältää runsaasti vitamiineja ja
 kuituja. Esimerkiksi C-vitamiinia siitä
 saa rutkasti enemmän kuin vastaavasta
 määrästä appelsiinia. Pihlajanmarjoissa
 on merkittävästi karoteenia, joka
 elimistössä muuttuu A-vitamiiniksi.
 

Alasivut: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10


Edellinen sivu | Edellinen alasivu | Seuraava alasivu | Seuraava sivu

Kotimaa | Ulkomaat | Talous | Urheilu | Svenska sidor | Teksti-TV | Yle.fi | YLE Uutiset

Kuvaversio | Palautetta Teksti-TV:lle | Tietoja Teksti-TV:stä