Yle Teksti-TV | Sivu 810.3
VIIKKOMAKASIINI 3/10 PIHLAJANMARJA, HAPAN VAI HERKKU? Vanha viisaus on suosittanut ensimmäis- ten pakkasten odottamista ennen keruu- ta. Pakkaset miedontavat pihlajanmarjan kirpeyttä, mutta saman saa aikaan koti- pakastimella. Kitkeryys loivenee hyvin, kun pakastaa marjoja vuorokauden ajan. Pakastimen avulla ei tarvitse odottaa säiden kylmenemistä, vaan marjoja voi kerätä käytettäväksi jo aivan tuoreina. Kiehauttamalla vedessä jonkin aikaa saa makua miedommaksi, etenkin jos vaihtaa veden kertaalleen.Ryöppäysmenetelmä on- kin monille tuttu sienten käsittelystä. Pihlajanmarjan makua saa pehmennettyä käyttämällä valmistuksessa mukana muita marjoja ja hedelmiä,kuten omenaa. Kesä- kurpitsakin toimii. Myös sokerin runsas lisääminen on monen mielestä tarpeen.
Kotimaa | Ulkomaat | Talous | Urheilu | Svenska sidor | Teksti-TV | Yle.fi | YLE Uutiset
Kuvaversio | Palautetta Teksti-TV:lle | Tietoja Teksti-TV:stä