Yle Teksti-TV | Sivu 810.3

hyppää suoraan sisältöön
Edellinen sivu | Edellinen alasivu | Seuraava alasivu | Seuraava sivu

      VIIKKOMAKASIINI               3/10
        PIHLAJANMARJA, HAPAN VAI HERKKU?
 
 Vanha viisaus on suosittanut ensimmäis-
 ten pakkasten odottamista ennen keruu-
 ta. Pakkaset miedontavat pihlajanmarjan
 kirpeyttä, mutta saman saa aikaan koti-
 pakastimella. Kitkeryys loivenee hyvin,
 kun pakastaa marjoja vuorokauden ajan.
 Pakastimen avulla ei tarvitse odottaa
 säiden kylmenemistä, vaan marjoja voi
 kerätä käytettäväksi jo aivan tuoreina.
 
 Kiehauttamalla vedessä jonkin aikaa saa
 makua miedommaksi, etenkin jos vaihtaa
 veden kertaalleen.Ryöppäysmenetelmä on-
 kin monille tuttu sienten käsittelystä.
 
 Pihlajanmarjan makua saa pehmennettyä
 käyttämällä valmistuksessa mukana muita
 marjoja ja hedelmiä,kuten omenaa. Kesä-
 kurpitsakin toimii. Myös sokerin runsas
 lisääminen on monen mielestä tarpeen.
 

Alasivut: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10


Edellinen sivu | Edellinen alasivu | Seuraava alasivu | Seuraava sivu

Kotimaa | Ulkomaat | Talous | Urheilu | Svenska sidor | Teksti-TV | Yle.fi | YLE Uutiset

Kuvaversio | Palautetta Teksti-TV:lle | Tietoja Teksti-TV:stä